vineri, 12 aprilie 2013

Ce e rau si ce e bine?

Contul si profilul meu de Facebook dateaza de niste ani, nu stiu precis acum cati fiindca nu e atat de important pentru mine. Pe unii dintre "prietenii" din lista ii cunosc personal, cu foarte putin altii, in schimb, am prietenii relativ stranse si doar cateva "degete de la o mana", pe numarate, reprezinta prieteni de-ai mei de-o viata. Prietenii mei buni. Aici sunt doar cativa.

M-am intrebat de multe ori daca in virtual este exact ca in viata. Ma refer la principii si valori. Strict. Am rumegat aceasta intrebare mult si bine. Pot spune că exista asemanari dintre cele mai izbitoare intre una si cealalta, desi relatiile umane sanatoase, cred eu, nu au cum sa traiasca in(tr-un) mediul virtual.  

Am vazut pe Facebook, pe parcurs ce adunam "prieteni", lucruri bune, chiar utile in unele circumstante, comunicate de oameni din toate categoriile sociale de pe marele glob. Probabil ca si eu, la randul meu, am facut cam acelasi lucru fata de ceilalti si a fost interpretat/vazut la fel. Dar am vazut in acelasi timp si lucruri spuse desantat, cu accente de multe ori oribile, care m-au revoltat pana la epuizare. Si mergand pe calea intelegerii si a iertarii, gresind in repetate randuri adrisantul, cu greu am decis sa sterg doua conturi ale unor faptasi ai soartei care imi facaeu si zile fripte si glume nesarate. Un el si o ea.

Interesant este ca, viata, fara sa imi propun deloc, i-a pus la un moment dat fata in fata. O semnificatie cu totul aparte pentru mine. Amandoi au gasit de cuviinta, in doi ani consecutivi, sa isi permita orice fata de bunul lor prieten din lista, dar mai ales din viata reala. Dupa ce i-am exclus din acest mediu, culmea, amandoi au vociferat si o faceau pe lovitii. E bine ca ei sa ramana prieteni in viata reala daca in cea virtuala ne-au facut necazuri? Eu insumi m-am prins la un moment dat ca, fara sa fi facut rau niciunuia din lista, am fost sters din aceasta existenta virtuala pentru a nu mai fi vazut si a mi se sterge orice urma. E ceva rau in asta la urma urmei? Inteleg si respect orice om care face acest gest chiar daca nu cunosc adevaratul motiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Apreciez