marți, 24 ianuarie 2012

Scârba de Romtelecom

În urmă cu şase luni de zile clienţii Romtelecom erau informaţi, printr-o adresă oficială primită în cutia poştală, că vechiul lor pachet TV Dolce iNaţional achiziţionat la semnarea contractului nu mai există. De fapt, se transformase, fără voia, lor în altceva. „Acum ai un nou pachet principal Dolce Interactiv!” era titlul cu care compania încerca să-şi păcălească în mod foarte atractiv clienţii. Acest lucru se întâmpla, atenţie, în mod abuziv, dar cu concursul ANPC şi fără ca niciunul dintre clienţii Romtelecom să fi solicitat în vreun fel trecerea la alt pachet TV decât cel de bază. Dintr-un motiv numai de ei ştiut, cele 24 de canale din pachetul iniţial al mai multor mii ori zeci de mii de clienţi, au devenit, dintr-o dată, 60, condiţii în care aceştia erau forţaţi să plătească mai mult de 6 euro în plus la factura lunară.

Romtelecom „joacă” clienţii împreună cu Protecţia Consumatorilor

Unul din zecile de mii de clienţi care deţine un contract ferm cu Romtelecom este şi Ionuţ Soare, de 37 de ani, din Bucureşti. După ce a făcut o sesizare prin telefon celor de la call center, Ionuţ a mai făcut una scrisă şi către oficialii companiei. A semnalat fără drept de apel acest abuz fără margini, însă, în calitate de client al Romtelecom, în contul căreia „vărsa” lunar aproximativ 46 ron, a fost tratat cu mare flit. Cristina Popescu, Director de comunicare la Romtelecom, este cea care a primit prima plângere a lui Ionuţ. Răspunsul ei a fost: „am trimis cazul la departamentul care se ocupă de zona aceasta şi te vor contacta direct”.

ANPC, în loc să te protejeze, te execută la rece!

Culmea nesimţirii şi grosolăniei, la scurt timp, căci nu era prima plângere, Romtelecom „confirmă primirea mesajelor” (a plângerilor – nr), însă tot în acea adresă, la finalul ei, spun negru pe alb că „nu au primit nicio solicitare de denunţare unilaterală”. „Strigător la cer” afirmă, pe bună dreptate, păgubitul! Din această schemă foarte bine pusă la punct nu putea să lipsească Protecţia Consumatorilor. Petruţa Petrof, şefa pe Bucureşti a acestei instituţii, semnează hârtii peste hărtii în care debitează escrocherii şi minciuni fără nicio acoperire reală. Cazul prezentat mai sus e mai mult decât grăitor. După ce a trimis imediat plângerea către ANPC cu toate documentele probatorii, Ionuţ primeşte de la ei, atenţie, după 2 luni de zile, următorul răspuns: „în cazul dumneavoastră nu s-a primit nicio solicitare de denunţare unilaterală a contractului pentru serviciul IPTV iDolce„. Aşadar este inutil să mai amintim cu lux de amănunte ce s-a mai întâmplat de atunci câtă vreme şi în a 6-a lună de când Ionuţ a făcut prima sesizare, facturile vin mărite cu peste 6 euro, fără însă ca acele canale TV să mai existe în pachet.

Pe spinarea şi cu ajutorul cui se îmbogăţeşte Romtelecom-ul?

"Vorbim de o reîmpachetare, care este de fapt o nouă ofertă de conţinut ţinând cont de analiza nevoilor clienţilor. Suntem încrezători că clienţii vor alege să beneficieze în continuare de acest serviciu inovator", declara presei, la final de an, Ovidiu Ghiman, Director Comercial la Romtelecom. Doar că ANPC-ul, după infinite insistenţe, recunoaşte că „au fost îmregistrare un număr mare de reclamaţii de la abonaţii Romtelecom”. În contractul dintre părţi, la punctul 6.4, scrie limpede: „clientul are dreptul doar să solicite să nu i se mai furnizeze respectivele pachete suplimentare”. Şi nu e singurul său drept. Cel mai elementar drept al clientului ar fi fost să îi fie respectat contractul încheiat cu Romtelecom, dar cum în România nu se poate acest lucru, compania elenă taie şi spânzură luând decizii frauduloase în numele clienţilor săi. Toate acestea însă, fără ca ANPC-ului să-i pese în vreun fel. Tot Ionuţ ne declară: „am fost personal la Cerbulescu în birou pentru a rezolva această problemă gravă şi urâtă şi timp de jumătate de an nu au făcut nimic”, arătându-se consternat de atitudinea făţişă şi nedreaptă a Protecţiei Consumatorilor. Un calcul simplu ne indică că la o bază de clienţi de cel puţin 100.000 de abonaţi, câţi are Romtelecom în prezent pentru serviciul IPTV, cifra obţinută fraudulos de la aceştia depăşeşte 600.000 de euro pe lună. Ceea ce nu e deloc rău pentru un business făcut cu ajutorul şi cu mâna autorităţilor române!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Apreciez