joi, 6 august 2009

Un singur Ne inainte de Simtire si Pasare

O mica relatare din capitala Romaniei din epoca derbedeo-smechereasco-abjecto pontica pe care o traversam cu totii.. 

Sunt profund dezgustat de nesimtirea si nepasarea unora ca ei care nu folosesc sudalme dar au darul acela de a te ucide prin ignoranta si sictirul specific romanesc cu care te trateaza. E de ajuns sa faci cateva promisiuni electorale si sa arunci cu cateva minciuni crase in popor ca sa-i castigi. Cine sunt acestia? Ei sunt bravii nostri patrioti - pardon, politicieni! - instalati chiar de proprii nostri vecini de scara si de bloc sau vecini de cartier dar care nu pot respecta ce au primit, si anume votul.

Pot scrie un roman in 3 zile despre parsiveniile si ”imputiciunea” comportamentala a acestor edili de sector. Insa este nevoie de ”voci” democratice si de civilitate in toate zonele mici sau mari ale tarii - orase, sate, comune, samd de a caror opinie sa se tina tot timpul cont. 

In ciuda prieteniei sale cu adevarati oameni de spirit fata de care oricand ar ”misca un deget” (nu doar cu Marcel Iures) dar si a faptului ca sunt vizibile niste fapte bune, primarul Negoita se face in continuare ca ploua si lasa cainii pe strazile sectorului pe care-l pastoreste sa circule la liber. Oare pe cine deranjeaza???

Cred ca nicaieri in lume cu atat mai mult in lumea civilizata, un primar nu poate sa isi bata joc atat de pe fata de concetenii sai precum o face acest primar lasand cainii vagabonzi sa muste si sa ”acompanieze” copii care ies la joaca, latratul lor odios scandalizand practic doar pe aceia care au nevoie de liniste si de odihna, de un spatiu curat si lipsit de fecale de caine, de lipsa unei mari primejdii atunci cand cobori si vrei sa iti faci cumparaturile de la piata sau iti doresti sa iesi sa te plimbi.

Mai putin scandalizate par a fi unele persoane precum insusi primarul Negoita - caruia in continuare nu-i pasa desi i s-a cerut in repetate randuri sa rezolve problema asta atat de grava - sau toate babele proaste din imprejurimi care hranesc cainii vagabonzi ca pe proprii lor copii.

ps. se latra continuu, si ziua si noaptea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Apreciez